Xenter
Backoffice en Serviceprovider Verzekeringen en Hypotheken

Binnendienst op afstand

De administratieve verplichtingen voor intermediairs is de afgelopen tijd flink toegenomen. De AFM stelt hoge eisen en controleert in steeds grotere mate. Dit alles neemt veel tijd in beslag en drukt op de liquide middelen, want de klant wil dit liever niet betalen. Dit betekent dat er ten eerste minder winst kan worden gemaakt en ten tweede, dat er minder tijd over blijft voor actief klantcontact en advisering, wat beide de groei van de onderneming belemmert. 

Onze dienst is rendabel en zorgt voor efficiëntie volgens onze deelnemers. Deze tevredenheid zien wij altijd terug in onderzoeken van het bureau DFO.

Hoe kan Xenter deze problemen verhelpen en wat hebben wij verder te bieden?

Service provider tijd

Het reduceren van administratieve tijdsbesteding

Xenter neemt, afhankelijk van de wensen, (een deel van) de administratieve taken (en eventueel de mid-office) van de deelnemer over. Dit zorgt ervoor dat er meer tijd resteert voor klantcontact en advisering. Het creëert ruimte voor groei en zorgt ervoor dat de administratie altijd op orde is. Het is tijd om tijd te besparen.

Extranet (inclusief digitale polismap voor eindklant)

Wij werken met een extranet waar bovendien onze deelnemers een eigen inrichting in hebben. Ook kan de eindklant inloggen op ons extranet, zodat ze ten alle tijden hun polisbladen kunnen inzien. Deze online omgeving zorgt er voor dat iedereen altijd weet waar hij of zij staat. Kortom, gemak en transparantie.

Veel aanbieders en rechtstreekse aanstellingen

Service provider aanstellingen

Wij bieden onze deelnemers een groot aantal aanbieders aan, zodat de beste oplossing altijd aanwezig is. Het is belangrijk om een groot aantal aanbieders te kunnen vergelijken, omdat elke aanbieder net iets anders is dan de andere. Het zijn misschien kleine verschillen, maar dit kan voor de klant een belangrijk aspect zijn. Voor hypotheekadviseurs beschikken wij ook over veel rechtstreekse aanstellingen. Niet alleen voor hypotheken, maar ook voor de overige ‘complexe’ producten. En voor verzekeringsadviseurs bieden wij vrijwel alle aanbieders op de Nederlands markt aan.

Productcontrole (vergelijken voorwaarden, voldoet het advies aan Wft regeling etc.)

Het controleren of alle juiste documentatie aanwezig is en het vergelijken van voorwaarden, premies en rentetarieven zorgt voor een zeker, duidelijk en vakkundig advies en voorkomt eventuele misstappen.

Plug & Play

Xenter heeft verschillende tools voor handen waar onze deelnemers gebruik van kunnen maken zoals o.a. voorbeelden van verplichte formulieren, abonnementen, AFM-documenten en leidraden. Daarnaast kunnen onze deelnemers gebruik maken van workflows, brieven en e-mailing in ons extranet.

back office afspraken

In- en uitstroom

Als een deelnemer wil gaan starten en een basis portefeuille nodig heeft om uit te bouwen, brengen we binnen Xenter vraag en aanbod samen. Wanneer een deelnemer binnen nu en een paar jaar wil stoppen met de betreffende (portefeuille van de) onderneming, bestaat de mogelijkheid om afspraken te maken over hoe de samenwerking op dat moment gestopt wordt. We begeleiden en bewaken de gemaakte afspraken.

Extra

Naast deze voordelen levert Xenter o.a. ook: abonnementen, adviessoftware, assurantiepakket, centraal accountmanagement, collectieve inkoop, CRM pakket, hypotheek-, krediet- en verzekeringsaanstellingen, nieuws en updates, eventueel telefoonopvang, trainingen en werkwijze begeleiding, en workshops. 

Deelnemen

Wij werken samen met onafhankelijke adviseurs die kennis van zaken hebben betreffende hun vakgebied(en). De vereiste diploma’s horen hier natuurlijk bij. Wij richten ons op startende adviseurs en bestaande kantoren die efficiënt en kostenbesparend willen gaan werken. Deelnemers kunnen bij ons terecht met hun eigen AFM vergunning, maar wij bieden onze deelnemers ook de mogelijkheid om, onder voorwaarden, zich aan te sluiten op onze collectieve vergunning als aangesloten instelling. Daarnaast zoeken wij naar adviseurs die een hechte samenwerking beogen. Wij zijn geen serviceprovider voor uitsluitend incidentele vragen. We noemen ons niet voor niets ‘binnendienst op afstand’. Xenter is geen volmachtskantoor. Wij plaatsen kwaliteit boven kwantiteit. Altijd het best passende product aan kunnen bieden, zonder sturing van externe partijen werkt hier in onze ogen aan bij. 

Interesse of vragen over de mogelijkheden? Neem contact met ons op info@xenter.nl.                                                                                                                 

 
Kaart
Opbellen
E-mail