Xenter
Backoffice en Serviceprovider Verzekeringen en Hypotheken

16/03/2018
Hypotheekbemiddeling zelf doen of uitbesteden?

Er zijn steeds meer hypotheekadviseurs die hun hypotheekbemiddeling uitbesteden aan een externe backoffice. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het zeer rendabel is voor hypotheekadviseurs om hun binnendienstwerkzaamheden uit te besteden. Het resulteert in een ruimer klantcontact, waardoor de klanten zich ten eerste meer gewaardeerd voelen en daarnaast kan de hypotheekadviseur zich focussen op zijn core business.

"Efficiëntie door samenwerkende competentie is iedere partij hun essentie"

Tijd kost geld, dat weten financieel adviseurs maar al te goed. Daarom sluiten steeds meer adviseurs zich aan bij een backoffice en serviceprovider. Door de administratieve verplichtingen die een hypotheek met zich meebrengt uit te besteden, houden ze tijd over om actief met klanten bezig te zijn en dat opent de deur naar bedrijfsgroei en ontwikkeling. Daarnaast is het administratieve deel over het algemeen ook geen leuk werk, volgens de meeste adviseurs. Bovendien is het voor de meeste kantoren vele malen duurder om extra personeel in te huren, laat staan het risico dat extra personeel met zich mee brengt. 

De feiten

Backoffice en serviceproviders zijn er allerlei maten, maar de kleine serviceprovider blijkt het meest rendabel te zijn. Zo blijkt uit het onderzoek van DFO naar serviceproviders op grond van 569 advieskantoren. Het rendement bij grote serviceproviders is 22%, terwijl dit bij kleine serviceproviders maar liefst 37% is. Goede communicatie, kennis en een goed werkend extranet zijn de sleutelelementen voor een serviceprovider volgens het onderzoek. 

Aanbod

Naast het rendabele aspect van het uit handen geven van de hypotheekbemiddeling, brengt een serviceprovider vaak nog extra mogelijkheden met zich mee. Denk aan digitale automatisering, een groter assortiment van aanbieders, telefoonservice, het delen van kennis en de mogelijkheid tot uitbreiding door het samenbrengen van vraag en aanbod. 

Kortom, de serviceprovider zorgt voor verlossing van de minder leuke procedures en het vrijstellen van de adviseur om zich te focussen op zijn advies en zijn klanten in het algemeen. De adviseur is hier de belangrijkste schakel en staat voor het belang van de klant. De serviceprovider is het hulpmiddel om dit voordelig en efficiënt aan te pakken.

Wat maakt Xenter dan anders dan de andere serviceproviders?

  • Geen volmachtkantoor, dus volledig onafhankelijk (in het belang van de klant)
  • Een duurzame en intensieve samenwerking
  • Vrijwel alle aanbieders en geldverstrekkers op de Nederlandse markt
  • Hypotheken én Verzekeringen
  • Toegankelijk voor starters en bestaande kantoren

 


 
Kaart
Opbellen
E-mail